Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Det blev en futsalsöndag på Rosengård
2018-10-21 20:42
Idag spelade FC Rosengård Futsal sin andra träningsmatch för säsongen mot det danska topplaget FC Fjordbold. Efter vinsten på bortaplan mot Halmstad BK var det dags att presentera truppen för sin publik i Rosengård sporthall. Det blev en riktig kämpamatch men där Rosengård till slut vann med 5-3. Innan seniorerna, som förmatch, spelade Rosengård Futsals U17 men där blev det vinst för det danska U17-laget med 7-4.

Trots förlusten var det en positiv insats av killarna som endast tränat en gång innan match. ”För mig var det en fantastik söndag med mycket futsal och glädje i hallen, vi kunde presentera vårt U17 och seniorlag för våra supportrar och det finns mycket potential. Jag hoppas att fler ungdomar börjar med futsal i Rosengård. Angående seniorerna så gjorde vi det bra enligt planen att inte förlora på hemmaplan”, avslutade tränare Francis Maciel. Nästa söndag är det dags för ännu en träningsmatch, då mot danska Bröndby, U19 kl 13:00 och seniorerna kl 15:00.

Träningsmatch på söndag
2018-10-15 14:20
En intressant match utlovas på söndag när FC Rosengård får danskt besök.

Dags för futsal igen i Rosengårds sporthall där FC Rosengård i säsongens första träningsmatch på hemmaplan möter danska FC Fjordbold. Efter att i säsongspremiären ha bortabesegrat SFL-laget Halmstad BK tar sig hemmalaget an en ny härlig utmaning då gästerna hör till topplagen i Danmark. Allt är bäddat för en mycket sevärd kamp och vi välkomnar såväl inbitna futsalentusiaster som de endast lite nyfikna till en trevlig stund! Kom gärna i god tid och se även när klubbarnas båda ungdomslag drabbar samman i en förmatch.

 

Varmt välkomna!


FCR:s insatser ger hopp för futsal i Skåne
2018-09-20 11:35
Efter att ha kämpat hårt så är det nu klart: vi kommer få två nya futsalserier – en U17 och en div 2-serie här i Skåne.
Som alla futsalälskare vet så ligger Skåne långt efter stora delar av övriga Sverige när det gäller utvecklingen av sporten. Detta motiverade FC Rosengård till att kalla Per Broberg från Svenska Fotbollförbundet till ett möte i juni för att diskutera futsal och den rådande situationen i Skåne. Efter mycket arbete kan vi nu delge ett fantastiskt besked, att vi för första gången kommer ha en ungdomsserie för U17 samt en div 2-serie för seniorer.

Personen som ligger bakom denna historiska insats är Björn Svensson, som också är ny futsalsekreterare/lagledare samt tränare för FC Rosengårds U-lag. Björn började i FC Rosengård det här året och har redan hunnit göra ett stort arbete, han älskar futsal och är precis en sådan person som behövs för att sporten ska kunna utvecklas och få fäste. Björn har åkt runt och ringt till klubbar över hela Skåne och har gjort ett toppjobb. Jag är jätteglad att ha honom här i FC Rosengård, säger tränare Francis Maciel.

Spännande futsalsnack med Per Broberg i Rosengård
2018-06-18 21:10
Francis Maciel, Björn Svensson, Björn Trulsson, Jasmin Dzinic, Per Broberg
Under måndagen ägde ett spännande möte rum i Herrgården då Per Broberg – utvecklingsansvarig för futsal på Svenska Fotbollsförbundet – och några skånska eldsjälar diskuterade futsalens framtid i Skåne. Möjligheterna till regionalt seriespel för seniorer och ungdomar diskuterades, liksom åtgärder för att öka intresset för vad vi alla anser är en region med stor potential. Mötet är tänkt att vara en start för en mer permanent intressegrupp och fler likasinnade har redan aviserat intresse för att ansluta eller på olika sätt bidra för futsalens bästa i Skåne. Närvarande på mötet dessutom var Francis Maciel (FC Rosengård), Björn Svensson (FC Rosengård), Jasmin Dzinic (Event för Utveckling), Björn Trulsson (Wollsjö AIF/Lövestads IF).

Det blir en tränareduo för futsallaget
2018-05-29 21:11
Lazaro, Hussein,Alexandre
Francis Maciel som gör sin tredje säsong i FC Rosengård futsal, får nu även ansvaret som futsalmanager. Han har nu som utmaning att bygga en futsalverksamhet för ungdomar samt fortsätta som huvudtränare för seniorerna. För att hjälpa till med dessa svåra uppgifter har klubben valt att ta in ännu en tränare som tillsammans med Maciel kommer att leda futsallaget . Den nya tränaren är Alexandre de Santana, tidigare spelare i Malmö city och FC Rosengård .
Alexandre är en mycket erfaren futsal spelare men valt att sluta spela. ”Såklart att FC Rosengård var väldigt intresserade att han skulle fortsätta med oss i klubben. Det kommer bli mycket intressant att se honom bredvid mig i tränarstaben” säger Francis Maciel.
FC Rosengård startar futsalakademi för ungdomar
2018-03-26 09:48
FC Rosengård futsal seniorlag  spelar i div 1 Södra Götaland. Nu  kommer klubben också satsa på ungdomar genom att starta  en futsalakademi. Detta för att hitta nya futsalspelare för att utvecklas i klubben. Ansvaret för det här projekt är tränare är Francis Maciel som gör sin tredje säsong i klubben. 

I april  börjar vi med träningen som kommer ske  2 gånger i veckan. Vi kommer att starta akademin med att ta in ungdomar mellan 10-14 år gamla men målet i framtiden är att ha öppet för alla åldrar . De som kommer delta i futsalakademin kommer att byta en fotbollsträning mot en futsalträning i veckan . 

 Futsal inte ska ses som fotbollens konkurrent utan som ett bra komplement för att hjälpa och utveckla spelare. 
Spelare som börjat med futsal och gått vidare till fotboll, har större teknisk förmåga och sticker ut i förhållande till andra idrottare.
Futsal är en mycket nära modalitet av fotboll, en forskning med många experter i modaliteten och flera studier visar att futsal är en modalitet där idrottaren har större kontakt med bollen, vilket påvisar att de  utvecklas lättare till snabbare besluts och tekniskt "
Eftersom det är en modalitet av reducerade utrymmen och med färre spelare än fotboll, ​​sker idrottarens deltagande när som helst och mycket oftare, antingen med eller utan bollen. Snabba beslut är en av de viktigaste grundarna som idrottaren förbättrar genom att spela futsal. Dessutom är det utmärkt att träna/utföra snabba rörelser/dribblingar.
Grunden i allmänhet är grundläggande i futsal, så idrottaren som har ackompanjemang av en kvalificerad tränare borde ha alla de grundläggande förutsättningarna som krävs för att bli en komplett fotboll och futsalspelare" säger Francis . 

För ungdomar som inte spelar i klubben och är intresserade att börja med futsal kan höra av sig till klubben.