Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vinst i första kvalmatchen
2019-02-10 19:33
Ett starkt försvarsspel gav FCR en drömstart i kvalet till SFL.

Efter tre veckors väntan fick så äntligen FC Rosengård ge sig in i hetluften igen när man styrde kosan till Uddevalla för kvalspelets första match mot FC Diaspora. Det var tydligt att mycket stod på spel för båda lagen då mycket stress präglade inledningen av tillställningen och chanserna var också lätträknade. Gästerna växte dock in i matchen och tog över taktpinnen allt mer och när man tog ledningen var det välförtjänt. Ett till mål föll innan halvtidsvilan vilket gav värdefullt lugn i leden till den avslutande halvleken.


Ledningen drygades snabbt ut ytterligare efter paus vilket satte stor press på hemmalaget som var tvunget att vinna för fortsatt hopp i kvalspelet. Inte oväntat chansade Diaspora då på jokerspel med hela 15 minuter kvar av matchen men med mycket rutin och hårt jobb i försvarsspelet redde våra Rosengårdsgrabbar ut stormen på ett imponerande sätt. 1-5 stod sig tiden ut.

 

Nu väntar en avgörande match mot AFC Eskilstuna kommande söndag kl 15.00 om en plats i kvalfinalen tlll en SFL-plats. Till den matchen bjuder FCR på inträdet och vi råder ALLA som vill stötta oss att komma i god tid, för vi hoppas och tror att det kommer att bli fullsatt i Rosengårds sporthall!


Forza FC Rosengård!


FCR Futsaltränare ska delta i landets första tränarutbildning i futsal
2019-01-31 12:51

SvFF Utbildnings- och Utvecklingsavdelning har i samverkan med SISU IB producerat landets första tränarutbildning i futsal.

Kursen kommer att omfatta 3 dagar med mellanliggande praktik- och webbperioder. Målgruppen är alla tränare inom futsal, både ungdom och senior.

För behörighet att söka den nya Tränarutbildning Futsal krävs Tränarutbildning C.

Den nya utbildningen kommer att provköras i form av en pilotkurs den 1-3 februari 2019. Själva pilotkursen
kommer att kombineras med en utbildarutbildning för SDF:s tränarutbildare och för futsalerfarna tränare som kan verka som tränarutbildare i futsal i respektive distrikt. Således ger kursen både tränardiplomet TU Futsal, samt en utbildarbehörighet för TU Futsal. SDF ombeds att utse dels en utbildare som redan finns i den vanliga organisationen och arbetar med de vanliga tränarkurserna på lägst utbildarnivå 2, och dels en tränare med futsalerfarenhet.

Vi hoppas på två stycken deltagare per distrikt så långt det är möjligt, varav minst en bör vara aktiv i utbildarrollensedan tidigare.

Ansvariga utbildare från SvFF är Lars Ekdahl, Mufad Bajraktarevic, Per Broberg och Mats Svensson.

Efter avslutad pilotkurs kommer kursmaterialet att slutgiltigt sammanställas och därefter kan kurserna i distrikten påbörjas.

FC Rosengård seriesegrare!
2019-01-20 21:17
Publiken i Rosengård fick bevittna en rejäl urladdning och muntra scener efteråt under söndagen

Med en imponerande uppvisning i sista seriematchen ordnade FC Rosengård en lika välförtjänt som förlösande 11–2-viktoria mot Fässbergs IF från Mölndal, Göteborg. Seriesegern är därmed i hamn vilket också medför att laget är klart för kval till SFL, som har varit FCR:s uttalade mål inför säsongen. Efter en lite skakig inledning av seriespelet har laget radat upp sju vinster i följd – en formkurva som bådar gott inför det stundande kvalet som inleds om ett par veckor!

 

FC Rosengård vill tacka dagens gäster och domare för kampen och inte minst publiken som kom till Rosengårds sporthall för att stötta – belöningen väntar i form av enormt spännande kvalrysare i februari. Då fyller vi hallen tillsammans, Forza FCR!


Vinst i Jönköping
2019-01-13 23:22
Fullt fokus hos FCR:s grabbar inför den viktiga seriefinalen

Två underlägen och seriens tuffaste motstånd kunde inte stå i vägen för FC Rosengård som vann matchen mot FC Real Internacional i Jönköping med 5-2. Tillställningen bjöd på betydligt mer dramatik än vad resultatet antyder då gästerna efter att ha vänt på siffrorna drog på sig fem ackumulerade frisparkar – med hot om 10-metersstraff vid nästa – med hela 13 minuter kvar av matchen.


Det måste också poängteras att det var en högkalibrig seriefinal verkligen värd namnet, med tätt och bra spel av två lag som pressade varandra till till det yttersta. Lättnaden är lika stor som stoltheten en sådan här kväll och vi önskar FC Real all lycka framöver! Till helgen väntar sista seriematchen hemma mot Fässbergs IF, även det en match som måste vinnas om målet med SFL-kval ska bli verklighet. Jobbet är inte färdigt än…

 

Kaptenen och hattrickskytten Ismail Güven kommenterar:
”Första halvlek var sådär. Vi kom inte riktigt upp i den nivån som vi brukar hålla. Efter snacket i omklädningsrummet i halvtid så kom alla ut med en helt annan känsla. Vi kontrollerade matchen, hade bättre rörelse och spelade smart. Och det ledde till en riktigt skön vinst. Vi höll verkligen SFL-nivå i andra halvlek. Jag är extremt glad över attityden som vi visade idag. Varenda en ville vinna till vilket pris som helst och alla hade fullt fokus. Nu tar vi en dag i taget och tränar hårt inför kommande match på söndag.”

 

Forza FCR!

Femte raka segern för Rosengård futsal
2019-01-05 18:04
Idag spelade FCR mot FC Paratodos på hemmaplan i Malmö. Rosengårds grabbar vann matchen med 4-1 och fortsätter som serieledande. Nu är det endast två matcher kvar till serien är slut.
Nästa söndag spelar FCR mot FC Real från Jönköping på bortaplan. 
Det är bara vinst som gäller för laget.  
FCR vann stort i Frölunda
2018-12-29 22:31
Idag åkte FCR futsal till Göteborg för att spela mot FC Frölunda i nionde omgången i div 1, Södra Götaland . Rosengårds grabbar imponerade en gång till och med en bra prestation vann de stort över hemmalag med 12 -1 ”Alla meriter till spelarna, de prestera jättebra och jag är mycket nöjd med deras insats idag. Nu ligger fokus på nästa match, men innan dess vill vi passa på att njuta av nyåret. Jag önskar ett gott nytt år till alla” säger tränare Francis Maciel . FCR Rosengård spelar lördag 5/1 kl 13:00 på hemmaplan i Rosengård SPH mot FC Paratodos från Ulricehamn . Varmt välkomna !!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..