Kom och stötta FC Rosengårds futsallag på söndag!
2018-11-28 21:22
På söndag spelar FCR Futsals grabbar en viktig match mot FC Real från Jönköping. Rosengård leder serien tillsammans med Geesguud UF från Göteborg och för att kunna fortsätta att strida om serievinsten så måste laget vinna nästa match.

Matchen spelas på söndag kl 15:00 i Rosengård sporthall och alla är hjärtligt välkomna!
Vinst mot FC Paratodos i Ulricehamn
2018-11-25 10:22
Igår spelade FC Rosengård en av de tuffaste matcherna för säsongen mot FC Paratodos på bortaplan i Ulricehamn. Rosengård vann matchen 5-2 efter en stark prestation med fin futsalrörlighet. Laget leder nu serien i Division 1 Södra Götaland. Nästa söndag spelar FC Rosengårds grabbar på hemmaplan mot Real Internacional från Jönköping.
Stark upphämtning gav vinst
2018-11-18 15:58
FCR stod för en moraliskt stärkande vändning när FC Frölunda besegrades i Rosengårds sporthall.

Sviterna av förra veckans svidande förlust satt tydligt i hos FC Rosengård även i lördagens hemmamöte med FC Frölunda. Medan revanschhungern var mycket stor, visade det sig bli svårt att hitta tryggheten och tilltron till det egna spelet när gästerna snöpligt vände till bortaledning med två snabba mål i mitten av den första halvleken.

Efter underläge med uddamålet kom FCR till spel i den andra halvleken fast beslutet om att vända matchen. När bortalaget återigen slog till dubbelt upp inom ett par minuter blev dock uppförsbacken, med 2–5 på resultattavlan, mycket stor. Med förra omgångens kollaps i Göteborg i färskt minne var frustrationen påtaglig, vilket bland annat en utvisning av hemmalagets coach Francis Maciel vittnar om. FC Rosengårds spelare visade dock prov på rutin och stor moral när man trots motgångarna och krampaktigt spel lyckades med en högdramatisk vändning till vinst 6–5 de avslutande tio minuterna!

FCR:s tränare berömmer gästerna efter matchen: ”Det var en tuff match. Frölunda har bra spelare och en bra tränare som gillar att sätta hög press – om man vill utveckla sporten måste man spela så. Tyvärr kunde vi inte spela som jag önskade men det är bara att fortsätta att jobba på” säger Francis Maciel som dels hävdar att ”det är en del av futsal” men också är noga med att betona att han har bett domarna om ursäkt för sitt agerande vid utvisningen.

Inför FCR-Frölunda
2018-11-14 16:13
Dags för hemmamatch igen för FC Rosengård som tar emot FC Frölunda nu på lördag 17 november kl 15.00 i Rosengårds sporthall. Av serieupptakten hittills att döma ser det ut att bli en rekordspännande säsong i Division 1 Södra Götaland, något vi bara kan gratulera publiken i våra hemmamatcher till! Mötet med lördagens gäster från Göteborg lär inte vara något undantag. Precis som i premiärvinsten över GAIS så är det fritt inträde, vi vill att ALLA – gammal som ung – ska hitta till vår hemmaborg och stötta FCR på resan mot SFL. Varmt välkomna önskar vi motståndare, domare och publik!

Förlust i Göteborg
2018-11-12 16:06
Tyvärr blev det förlust i söndagens match borta mot Geesguud från Göteborg. Ledning 2-7 förvandlades till underläge 8-7 efter att hemmalaget tagit ut målvakten och satsat allt på jokerspel. Nu gäller det att ladda om batterierna till nästa veckas match hemma mot Frölunda. Revansch!

Premiär för Skåneserier i futsal U-17 och Div 2
2018-11-09 12:08
ÄNTLIGEN är det dags! Premiär för Skåneserier i futsal och självklart är FCR representerade med lag i båda – en för ungdomar U17 och en för seniorer Division 2. Ambitionerna är från vår sida skyhöga då vi vill vara en drivande förening för utvecklingen av sporten i regionen. Dramatiken, glädjen, respekten och modet att våga spela fin futsal ska vara självklara ingredienser i hallarna där vi spelar.

På lördag möter vi som ”bortalag” i Rosengårds sporthall först en av toppkandidaterna i U17 – Kvarnby IK – i ett rafflande lokalderby och därefter gästar en spännande ny bekantskap i Gurbeti FC från Ängelholm i seniorernas Division 2. Varmt välkomna hälsar vi motståndare, domare och förhoppningsvis entusiastiska supportrar till startskottet för skånsk futsal!