Officiella hemsidan
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Rosengård Futsal
Herrlag/damlag/U-trupp
2020-07-12 17:16
Inom FCR Futsal arbetar vi hårt för att vinna mark för sporten. Vi är nu redo för nästa steg och är glada för att kunna presentera att vi nu inleder ett samarbete med Bröndby IF Futsal.

Detta samarbete skapar möjligheter för träningssamverkan såväl under som mellan säsongerna och ska stimulera både spelare och ledare. Utbyte av kunskaper, erfarenheter och idéer ska vara till nytta för såväl senior- som ungdomsverksamhet i klubbarna.

Bröndby IF matchar våra ambitioner att växa sportsligt och organisatoriskt på sikt med klar strategi för att vilja utveckla ungdomar. Med två starka varumärken som grund skapar vi en bra och spännande plattform för spelare i Malmöregionen att satsa på futsal.
Utomhusfutsal för alla
2020-07-12 16:33
I sommar finns FC Rosengård på plats runt om i Malmö för att arrangera kul aktiviteter för barn och unga. Aktiviteterna som erbjuds är Futsal, Spontanfotboll, och Teknik & Tävling. Aktiviteterna är för tjejer och killar i alla åldrar. Drop-in och gratis!
Våra sommaraktiviteter är ett samarbete med MKB för en spontant rolig sommar i stan!
FC Rosengård Futsal arrangerar utomhusfutsal kvällstid runt om i staden under hela nio veckor!
För mer information om aktiviteter, tider och platser se:
Sommarfutsal utomhus
2020-07-12 16:21
Under hela sommaren kör vi futsal utomhus för alla ungdomar, i samarbete med MKB. Vi dyker upp på fyra olika platser. Välkomna!
Alexandre De Santana – ny tränare för FCR Futsal
2019-08-08 22:08


Alexandre De Santana tar över som ny tränare för FC Rosengård Futsal. Alex har varit aktiv i klubben under de senaste tre åren, både som spelare och nu senast som assisterande tränare. Innan han kom till FC Rosengård spelade han flera år i Malmö City FC. Tillsammans med Malmö City var han med och vann SM i futsal 2014 och spelade därefter Champions League.

 

Alex har en gedigen historia inom sporten, från ung ålder spelade han fotboll professionellt både i Brasilien och Europa. Tyvärr tog fotbollskarriären slut på grund av en skada. Därefter hittade Alex tillbaka till sporten genom futsal och utbildade sig inom Exercise and Sport Science i Manchester. Alex har även FA Futsal Coach Licence.

 

Under våren 2019 har Alex varit i London och tränat Englands bästa futsallag, London Helvecia. Laget vann den engelska serien samt FA-cupen, innan säsongen i Sverige kör igång kommer han att följa med det engelska laget till Champions League i Amsterdam. London Helvecia har en av världens bästa futsaltränare som rådgivare, Marquinhos Xavier. "Jag beundrar Marquinhos och inspireras av hans filosofi när det kommer till futsal.", säger Alex.

 

FC Rosengård Futsal har redan börjat träna inför den kommande säsongen. Alex är förhoppningsfull: "Jag vill hjälpa och utveckla futsal i Malmö tillsammans med FC Rosengård", säger Alex, som tycker att FCR har ett starkt team med många duktiga spelare med potential att spela i landslaget. "Vi har goda chanser att göra en bra säsong och det kommer vi att kämpa för. Vi var väldigt nära SFL förra säsongen så nu lägger vi i en extra växel.", säger Alex.

 

Som assisterande tränare kommer Vitor Fernandez att träda in. Han har spelat futsal i flera år och har en god känsla och förståelse för sporten. Tillsammans med Alex har Vitor tidigare spelat futsal för Malmö City FC och nu senast för FC Rosengård. Under de senaste två åren har han även jobbat som assisterande tränare för Hittarp IK:s Damfutsallag, ett av Sveriges bästa damlag.

 

FCR kommer vid ett flertal tillfällen under hösten ha öppna träningar där nya spelare är välkomna att provträna. För mer information vänligen kontakta Alex (desantana80alexandre@gmail.com), Vitor (vitorfdz@gmail.com) eller Björn Svensson (070-7587337).


FCR Futsaltränare lämnar klubben
2019-07-01 21:54
Efter tre säsonger meddelar FCR att klubbens huvudtränare Francis Maciel i futsal har bestämt sig för att sluta som tränare i klubben. Francis Maciel kom till klubben 2016 och byggde upp klubbens futsalverksamhet från grunden. Laget spelade (och gör så fortfarande) i div. 1.
"Jag har haft tre fantastiska säsonger i FCR, jag vill tacka alla spelare och klubben som trodde på  och öppnade dörren för mig. Men nu är det dax att lämna över uppdraget för nya utmaningar. Jag önskar FCR all lycka". säger Francis Maciel

FCR önskar Francis Maciel lycka till med sina nya uppdrag. 
Vinst i första kvalmatchen
2019-02-10 19:33
Ett starkt försvarsspel gav FCR en drömstart i kvalet till SFL.

Efter tre veckors väntan fick så äntligen FC Rosengård ge sig in i hetluften igen när man styrde kosan till Uddevalla för kvalspelets första match mot FC Diaspora. Det var tydligt att mycket stod på spel för båda lagen då mycket stress präglade inledningen av tillställningen och chanserna var också lätträknade. Gästerna växte dock in i matchen och tog över taktpinnen allt mer och när man tog ledningen var det välförtjänt. Ett till mål föll innan halvtidsvilan vilket gav värdefullt lugn i leden till den avslutande halvleken.


Ledningen drygades snabbt ut ytterligare efter paus vilket satte stor press på hemmalaget som var tvunget att vinna för fortsatt hopp i kvalspelet. Inte oväntat chansade Diaspora då på jokerspel med hela 15 minuter kvar av matchen men med mycket rutin och hårt jobb i försvarsspelet redde våra Rosengårdsgrabbar ut stormen på ett imponerande sätt. 1-5 stod sig tiden ut.

 

Nu väntar en avgörande match mot AFC Eskilstuna kommande söndag kl 15.00 om en plats i kvalfinalen tlll en SFL-plats. Till den matchen bjuder FCR på inträdet och vi råder ALLA som vill stötta oss att komma i god tid, för vi hoppas och tror att det kommer att bli fullsatt i Rosengårds sporthall!


Forza FC Rosengård!


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..