Officiella hemsidan
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FC Rosengård Futsal
Herrlag/damlag/U-trupp
Alexandre De Santana – ny tränare för FCR Futsal
2019-08-08 22:08


Alexandre De Santana tar över som ny tränare för FC Rosengård Futsal. Alex har varit aktiv i klubben under de senaste tre åren, både som spelare och nu senast som assisterande tränare. Innan han kom till FC Rosengård spelade han flera år i Malmö City FC. Tillsammans med Malmö City var han med och vann SM i futsal 2014 och spelade därefter Champions League.

 

Alex har en gedigen historia inom sporten, från ung ålder spelade han fotboll professionellt både i Brasilien och Europa. Tyvärr tog fotbollskarriären slut på grund av en skada. Därefter hittade Alex tillbaka till sporten genom futsal och utbildade sig inom Exercise and Sport Science i Manchester. Alex har även FA Futsal Coach Licence.

 

Under våren 2019 har Alex varit i London och tränat Englands bästa futsallag, London Helvecia. Laget vann den engelska serien samt FA-cupen, innan säsongen i Sverige kör igång kommer han att följa med det engelska laget till Champions League i Amsterdam. London Helvecia har en av världens bästa futsaltränare som rådgivare, Marquinhos Xavier. "Jag beundrar Marquinhos och inspireras av hans filosofi när det kommer till futsal.", säger Alex.

 

FC Rosengård Futsal har redan börjat träna inför den kommande säsongen. Alex är förhoppningsfull: "Jag vill hjälpa och utveckla futsal i Malmö tillsammans med FC Rosengård", säger Alex, som tycker att FCR har ett starkt team med många duktiga spelare med potential att spela i landslaget. "Vi har goda chanser att göra en bra säsong och det kommer vi att kämpa för. Vi var väldigt nära SFL förra säsongen så nu lägger vi i en extra växel.", säger Alex.

 

Som assisterande tränare kommer Vitor Fernandez att träda in. Han har spelat futsal i flera år och har en god känsla och förståelse för sporten. Tillsammans med Alex har Vitor tidigare spelat futsal för Malmö City FC och nu senast för FC Rosengård. Under de senaste två åren har han även jobbat som assisterande tränare för Hittarp IK:s Damfutsallag, ett av Sveriges bästa damlag.

 

FCR kommer vid ett flertal tillfällen under hösten ha öppna träningar där nya spelare är välkomna att provträna. För mer information vänligen kontakta Alex (desantana80alexandre@gmail.com), Vitor (vitorfdz@gmail.com) eller Björn Svensson (070-7587337).Nyhetsarkiv
2020-07-12 17:16
Utomhusfutsal för alla2020-07-12 16:33
Sommarfutsal utomhus2020-07-12 16:21
Vinst i Jönköping2019-01-13 23:22
Inför FCR-Frölunda2018-11-14 16:13
Förlust i Göteborg 2018-11-12 16:06