Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Spännande futsalsnack med Per Broberg i Rosengård
2018-06-18 21:10
Francis Maciel, Björn Svensson, Björn Trulsson, Jasmin Dzinic, Per Broberg
Under måndagen ägde ett spännande möte rum i Herrgården då Per Broberg – utvecklingsansvarig för futsal på Svenska Fotbollsförbundet – och några skånska eldsjälar diskuterade futsalens framtid i Skåne. Möjligheterna till regionalt seriespel för seniorer och ungdomar diskuterades, liksom åtgärder för att öka intresset för vad vi alla anser är en region med stor potential. Mötet är tänkt att vara en start för en mer permanent intressegrupp och fler likasinnade har redan aviserat intresse för att ansluta eller på olika sätt bidra för futsalens bästa i Skåne. Närvarande på mötet dessutom var Francis Maciel (FC Rosengård), Björn Svensson (FC Rosengård), Jasmin Dzinic (Event för Utveckling), Björn Trulsson (Wollsjö AIF/Lövestads IF).

Det blir en tränareduo för futsallaget
2018-05-29 21:11
Lazaro, Hussein,Alexandre
Francis Maciel som gör sin tredje säsong i FC Rosengård futsal, får nu även ansvaret som futsalmanager. Han har nu som utmaning att bygga en futsalverksamhet för ungdomar samt fortsätta som huvudtränare för seniorerna. För att hjälpa till med dessa svåra uppgifter har klubben valt att ta in ännu en tränare som tillsammans med Maciel kommer att leda futsallaget . Den nya tränaren är Alexandre de Santana, tidigare spelare i Malmö city och FC Rosengård .
Alexandre är en mycket erfaren futsal spelare men valt att sluta spela. ”Såklart att FC Rosengård var väldigt intresserade att han skulle fortsätta med oss i klubben. Det kommer bli mycket intressant att se honom bredvid mig i tränarstaben” säger Francis Maciel.
FC Rosengård startar futsalakademi för ungdomar
2018-03-26 09:48
FC Rosengård futsal seniorlag  spelar i div 1 Södra Götaland. Nu  kommer klubben också satsa på ungdomar genom att starta  en futsalakademi. Detta för att hitta nya futsalspelare för att utvecklas i klubben. Ansvaret för det här projekt är tränare är Francis Maciel som gör sin tredje säsong i klubben. 

I april  börjar vi med träningen som kommer ske  2 gånger i veckan. Vi kommer att starta akademin med att ta in ungdomar mellan 10-14 år gamla men målet i framtiden är att ha öppet för alla åldrar . De som kommer delta i futsalakademin kommer att byta en fotbollsträning mot en futsalträning i veckan . 

 Futsal inte ska ses som fotbollens konkurrent utan som ett bra komplement för att hjälpa och utveckla spelare. 
Spelare som börjat med futsal och gått vidare till fotboll, har större teknisk förmåga och sticker ut i förhållande till andra idrottare.
Futsal är en mycket nära modalitet av fotboll, en forskning med många experter i modaliteten och flera studier visar att futsal är en modalitet där idrottaren har större kontakt med bollen, vilket påvisar att de  utvecklas lättare till snabbare besluts och tekniskt "
Eftersom det är en modalitet av reducerade utrymmen och med färre spelare än fotboll, ​​sker idrottarens deltagande när som helst och mycket oftare, antingen med eller utan bollen. Snabba beslut är en av de viktigaste grundarna som idrottaren förbättrar genom att spela futsal. Dessutom är det utmärkt att träna/utföra snabba rörelser/dribblingar.
Grunden i allmänhet är grundläggande i futsal, så idrottaren som har ackompanjemang av en kvalificerad tränare borde ha alla de grundläggande förutsättningarna som krävs för att bli en komplett fotboll och futsalspelare" säger Francis . 

För ungdomar som inte spelar i klubben och är intresserade att börja med futsal kan höra av sig till klubben.

Förutsättningar inför sista seriematchen på söndag!
2018-01-19 13:46
FC Rosengård spelar sin sista match på söndag  i division 1 och det är inte vilken match som helst. Halmstad BK kommer på besök och den matchen avgör vilket lag som får möjlighet att kvala till SFL. FC Rosengård ligger tvåa med 3poäng efter Halmstad BK efter förlusten borta mot Paratodos. Just Paratodos var Halmstads förra motståndare och där lyckades Halmstad på hemmaplan gå segrande ur striden. Det i en match som stod och vägde med ett par minuter kvar att spela. Halmstad utnyttjade Paratodos jokerspel och kunde gå ifrån 3-2 till 5-2 i slutminutrarna. I och med Halmstads seger så har Rosengård en svår uppgift framför sig. Det räcker inte bara med att vinna, utan även med en hel mål i tanke. Förutsättningarna för att lyckas knipa kvalplatsen är följande: Rosengård måste vinna matchen och det måste göras med minst 8 måls marginal. I förra mötet med Halmstad borta, förlorade grabbarna med 5-3 i en match som beskrevs väldigt effektiv från Halmstad och motsatsen för Rosengård, ineffektiv. Just dessa delar ska Rosengård sträva efter att vända på till söndag och vara noggranna framför mål. Laget vet att det blir svårt, men är medvetna om att det absolut inte är omöjligt. Med rätt inställning,fokus och hjärta så kan laget tillsammans med publik lyfta och vända detta till en seger. Så vi hoppas att det kommer folk som stöttar,det är gratis inträde och det utlovas dramatik på högsta nivå. Välkomna!
Kl 15.00 !! 

Tung förlust för Rosengård
2018-01-08 15:37

Efter jul och nyårsuppehåll var det åter dags för division 1 södra götaland att dra igång. Motståndet var FC Paratodos från Ulricehamn. I hemmamötet med Paratodos stod matchen och vägde i första halvlek men där Rosengårds visade på effektivitet framför mål i andra och siffrorna kunde rinna ifrån till 9-4 seger.

Inför matchen hade Rosengård ett bra läge att skaffa sig inför sista omgången hemma mot Halmstad BK, samtidigt som Paratodos var obesegrade på hemmaplan visste laget att det skulle bli en tuff tillställning. Som i så många matcher tidigare var Rosengård spelförande och försökte skapa rörelse. Just intensiteten i början på matchen saknades, kanske för att laget kom 20-25 minuter till hallen och matchstart efter en lång resa från Malmö. Några halvchanser skapades och det kändes som att Rosengård kom in i det mer och mer ju mer matchen led. Men just idag var det FC Paratodos tur att visa på effektivitet där efter en miss i försvaret kunde leda till 1-0 för hemmalaget. Några minuter därefter kom även 2-0 efter att FC Paratodos, som så många gånger tidigare använt sin målvakt som en jokerspelare.

I halvtid pratades det mycket om att sätta högre press och vara snabba med att jobba tillbaka då Paratodos var välorganiserade i sitt försvarsspel och inväntade misstag för att kunna kontra på Rosengård.

Andra halvlek har Rosengård mängder med målchanser och laget sätter hög press, men FC Paratodos plan var tydlig. Tålamod och kontra – vilket blev fallet till 3-0 också. En storspelande målvakt i Rosengård räddade laget flertal gånger vid deras omställningar samtidigt som man inte kunde utnyttja många klara målchanser blev fällande för dagen. I slutet kom även 4-0 och förlusten var ett faktum.

Halmstad vann sin match mot Frölunda och ligger nu på delad förstaplats med Rosengård, dock med en match mindre spelad. Det som gäller för Rosengård nu är att invänta matchen nästa helg mellan Halmstad och FC Paratodos för att se vad som krävs i sista matchen mot just Halmstad för att nå kvalplatsen till SFL.

Efter att Fågelfors dragit sig ur och skulle varit Rosengårds nästa motståndare – väntar nu ett litet uppehåll innan Halmstad kommer på besök i den helt avgörande matchen.

Rosengård vann och går upp i delad serieledning
2017-12-17 21:03

Rosengård fick möjligheten att gå upp i delad serieledning med Halmstad BK efter att Halmstad förlorade på hemmaplan mot Geesguud UF med 6-7. Därför blev matchen mot Frölunda en otroligt viktig match i fighten om SFL-kvalplatsen.

Motståndet på andra sidan var FC Frölunda från Göteborg och lagen möttes i Göteborg för några veckor sedan. Den matchen slutade 5-5 i vad som skulle komma att kallas, ”kaosmatchen”. Futsal var fokus i dagens match där Rosengård skulle visa att sporten futsal spelas på ett sportligt och rättvist sätt.

Matchen spelade i Rosengårds Sporthall och taktiken för dagen från tränaren Francis var att sätta hög press och det var precis det Rosengård också gjorde, matchen igenom. Med en bra start och fin rörelse kunde grabbarna få igång futsalspelet och första halvan av första halvlek såg lovande ut. Allt som fattades var ett ledningsmål som gängde i luften vid flertal tillfällen. Istället kunde Frölunda ta ledningen genom ett långt utkast som letade sig fram till en Frölunda-spelare som inte gjort något misstag.

Kort därefter kunde Ismail Guven smälla dit kvitteringen efter ett fint anfall med fina kombinationer på få tillslag. Samme Ismail skulle fixa ledningen för Rosengård när han bombade in 2-1 förbi en chanslös bortakeeper. Efter ledningsmålet sjönk tempot och därför blev det också sämre kvalité både hos grabbarna och matchen i sig. Många frisparkar delades ut, lite diskussioner med motståndet och fokus lade på det istället för att fortsätta trumma på. 2-1 stod sig halvtiden ut.

I paus var tränaren tydlig med att inte fokusera på motståndet och deras sätt att spela futsal på med närkamper och provokationer, utan återgå till den egna grunden med rörelse, intensitet och fart.

Andra halvlek började som första, med bollinnehav för Rosengård och högpress men ändå kunde Frölunda kvittera till 2-2 efter bara 2 minuters spel. Lázaro Araujo ville annat och gjorde ett par minuter senare 3-2 och debuterande Hakim kunde sno åt sig bollen på mittplan och trots rejäl tröjdragning kunde han peta bollen förbi målvakten och göra 4-2. Frölunda gick upp med sin målvakt för att spela jokerspel och fick utdelning när 4-3 gjordes och samtidigt drog båda lagen på sig frisparkar som ledde till att båda hade 5 frisparkar var, där sjätte skulle resultera i 10-meters straff. Den möjligheten fick Rosengård men lyckades inte förvalta den och en försvarsmiss kort därefter och två stolpträffar och två frilägen senare från Rosengård så kunde Frölunda istället kvittera till 4-4 med en och en halv minut kvar av matchen.

Rosengård bjöd in Frölunda flera gånger och gav bortalagen ett lyft och en möjlighet att få med sig en pinne hem till Göteborg igen, men Alexandre de Santana gjorde 5-4 med 25 sekunder kvar att spela när han chippar bollen högt och stort jubel hos spelare och publik. Frölunda chansar och Leutrim Mejzinolli kan bryta på mitten tillsammans med Alexandre de Santana och rulla in bollen i öppen kasse. Matchen slutar 6-4 och grabbarna går till julledigheten med att vara i delad serieledning med 3 matcher kvar att spela.

Francis efter matchen har en skön kommentar:

-        Det  är detta som är så fantastiskt med futsal. Oavsett hur stort övertag du har och vilka chanser som skapas, så kan allt hända. Vi jobbar på bra trots massa missade lägen och vinner matchen. Det är det viktigaste.

Division 1 södra Götaland tar nu ett litet uppehåll över jul och nyår och nästa match för Rosengård är den 7:e Januari borta mot FC Paratodos. Det återstår tre matcher nu och Rosengård är med i toppen på allvar nu!

 

Målskyttar:

Ismail Guven x2

Lázaro Araujo

Alexandre de Santana

Hakim Ghezzi

Leutrim Mejzin
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..