Rosengård vinner igen i sin hemmaborg!
2017-11-18 18:22

FC Rosengård ställdes idag mot Ulricehamnsgänget FC Paratodos. Paratodos som premiärförlorade mot FC Frölunda men som spelade upp sig och vann mot fjolårsvinnarna Fågelfors med 7-4 kom till Rosengård med gott självförtronde. Rosengård släppte den kaotiska matchen från förra helgen mot Frölunda och lade fokus på att spela futsal och göra det svårt för motståndarna.

Lite förändringar i laget gjorde att tränaren Francis fick ändra om i truppen inför dagens match. Leutrim och Lindi medverkade ej samtidigt som Ismail åkte på en smäll från förra matchen som gjorde det svårt att medverka idag. Lázaro åkte på en utvisning mot Frölunda och var avstängd idag men är med igen nästa match.

Matchens taktik var att ligga högt och ha bra rörelse och tempo. Ändå inleddes matchen något tempofattigt och lagen kände på varandra inledningsvis. Rosengård fick göra 1-0 när Noor bombade in bollen i krysset. Där och då sänktes tempot och Paratodos kom in mer och mer i matchen genom sina snabba omställningar. På det viset kom också kvitteringen och kort därefter kunde Paratodos göra både 1-2 och 1-3 via två frisparkar. En time-out från Francis fick grabbarna att vakna till och Rosengård hann reducera och kvittera innan pausvilan genom Dekan och Alexandre de Santana.

I halvtid var ingen nöjd med matchbilden och Francis krävde bättre rörelse från samtliga och färre tillslag på bollen för att skapa högre tempo. Rosengård kom ut i 2a halvlek som ett helt nytt lag och började äntligen spela futsal samtidigt som Paratodos fick svårt att hänga med.

Ifri Slaouti kunde göra 4-3 och kort därefter pangade debutanten Noor ytterligare ett mål och 5-3 var ett faktum. En minut därefter var det återigen dags för Ifri att göra mål och matchen kändes avgjord då med 6-3 resultat på några få minuter. Paratodos försökte med sina långa utkast och snabba omställningar men i andra halvlek fick Rosengård spela ut hela sitt register och Alexandre de Santana, , Hussein Abdulzahra och Arlind Tahiri fick alla näta. Vid 9-3 drog tempot ner och Paratodos fick trösta med ett reduceringsmål i slutsekunderna och matchen slutar 9-4.

Francis ord efter matchen i omklädningsrummet var:

-        Äntligen fick jag tillbaka mitt lag som jag väntat på i 3 matcher. I andra halvlek idag spelade vi som vi alltid ska spela, alla matcher. Vi tar med oss andra halvlek idag och tränar på. Många spelare borta men vi har en bred trupp och idag fick vi visa att många kan och vill vara med i laget.

Nästa helg spelar grabbarna match mot fjolårets vinnare Fågelfors på bortaplan. Då tar vi med oss andra halvleken in direkt i första halvlek!

Oavgjort i en match som borde avbrutits
2017-11-13 12:43
Bild : Futsalmagasinet , Andres Moncada

Två lag som vann sina respektive premiärer skulle ställas mot varandra i Göteborg. Frölunda vann borta mot Paratodos och Rosengård vann hemma mot Geesguud UF. Det märktes på båda lagen att självförtroendet fanns och matchen startade direkt i ganska högt tempo.

FC Rosengård var spelförande och hade korrigerat sedan premiärmatchen där fokus lades på det egna spelet. Med mer att önska så visade ändå Rosengård att tendenser fanns på futsalspel till skillnad mot förra veckan, även om det lämnade mer att önska. Rosengårds övertag och varianter skapade oreda i Frölundas försvar som lade fokus på sitt anfallsspel med hög press. Det var även det laget som fick spräcka nollan och några minuter gjorde även Frölunda 2-0.  Tränaren Francis tog time-out och ändrade om sin taktik till hög press och det tog inte många minuter till reducering av Erkin Hamidovic. Rosengårds skapade mängder med chanser och innan paus fick Rosengård en hörna som Lázaro Araujo dundrade in bakom en chanslös hemmakeeper och 2-2 var ställningen i paus.

I halvtid pratades det om att fortsätta behålla höga pressen då Frölunda inte hinner med och blir stressade. Att visa mer energi och vara aggressiva i en-mot-en försvarsspelet. Rosengård startade andra halvlek i högt tempo och Erkin fick göra 3-2 efter ett mönsteranfall av Jhonjairo, Lázaro och Erkin. Kort därefter hittade Ismail perfekt i djupled till Hussein som dundrade in 4-2. Med en tvåmålsledning började de tråkiga scenerna i Frölundas sporthall. Publiken tappade huvudet och började skrika ut ord som inte är till för att nämna samt kasta in halvfulla pet-flaskor. Domarna stod som fågelholkar och speakern uppmanade publiken med ett skratt om att lugna ner sig. Rosengård försökte tala om för domarna att det inte är okej och att säkerheten bör gå först. Istället valde domarna att fortsätta matchen och flaskkastningen upprepade sig flera gånger utan att domarna vågade ta tag i incidenterna. Mitt i allt får Rosengård ett superläge att göra 5-2 efter ett 2 mot 1 läge, dock kontrar Frölunda och gör 4-3. Hussein gör 5-3 och efter det fortsätter oroligheterna på läktaren som gör att Rosengård tappar fokus, vilket inte är så konstigt när killarna är rädda för att få flaska i huvudet.  Frölunda lyckas göra 5-4 och tar i slutet ut målvakten samtidigt som Rosengård åker på en helt ofattbar utvisning och Frölunda kan spela 5 mot 3 efter att ha kvitterat till 5-5 strax innan.

Sammanfattningsvis beklagar vi FC Rosengård att futsal drabbas av sådana incidenter där ungdomar inte har respekten nog att sitta och kolla på fin futsal och Rosengård beklagar sig för att Frölunda under incidenterna inte tog tag i händelsena i form av att spelare och ledare inte försökte lugna ner publik. FC Rosengård beklagar sig över att domarna från Göteborg inte fått i sin utbildning hur man hanterar sådana situationer då det är oacceptabelt agerande från deras sida att vid 4 gånger blåsa av utan att göra något.

Nästa match är mot Paratodos och vi välkomnar Paratodos till Rosengård Sporthall, där alla trivs och njuter av världens roligaste sport, futsal!

Premiärvinst för FC Rosengård!
2017-11-05 22:13
FC Rosengård Futsal

Äntligen var det dags för premiär! Många hade hittat till Rosengårds Sporthall och det var upplagt för futsalfest i Rosengård när grabbarna skulle möta fjolårets division 2 vinnare Geesguud UF. Matchen började i ganska lågt tempo där lagen kände på varandra men där Geesguud skulle välja att gå ganska högt upp och pressa från början. Geesguud visade sig vara ett individuellt skickligt lag med tekniska spelare som ofta ville utmana och gå en-mot-en. Efter en trevande start fick ändå Rosengård in det viktiga 1-0 målet och där kunde spelet efter halva första halvlek äntligen lossna lite. När Rosengård fick till sitt riktiga futsalspel kunde inte Geesguud hänga med och Rosengård kunde göra både 2-0 och 3-0 innan halvtid.

I paus pratades det mycket om att fokusera på det egna spelet. Nu är premiären igång och vi ska spela så som vi kan, riktig futsal. Ha tålamod, vända spelet och positionsbyten.

I andra drog Geesguud ytterligare högre press på grabbarna och mycket spel fram och tillbaka så kunde Geesguud göra både en och två reduceringar och plötsligt stod det 3-2. Tyvärr fick inte Rosengård igång sitt fina futsalspel efter lite premiärnerver men lyckades reda ut det hela efter att ha satt in en extra växel mot slutet. 3-2 gav Rosengård en liten väckarklocka att nu är det dags att ta tag i matchen. Det gjorde grabbarna och kunde gå ifrån till 7-2 på bara några minuter mot slutet.

Laget var inte nöjt med insatsen men att vinna med 7-2 trots dåligt spel bådar gott inför framtiden. Francis säger såhär om premiären:

-        Jag är inte så speciellt nöjd med dagens insats. Jag tycker till och med att vi presterar  ”under medel” och istället för att spela futsal så spelade vi mer inomhusfotboll då moståndet spelade så. Jag vet vad laget kan och då kräver jag också att spela futsal för vi har visat detta under försäsongen mot SFL-lag där vi har bra rörelse och tempo i allt vi gör. Oavsett så är en vinst trots allt en vinst och med lite premiärnerver så får vi med oss 3 poäng, vilket är skönt. Vi ska rätta till en del saker till nästa match och då förväntar jag mig ett futsalspelande FC Rosengård som springer ut på plan borta mot FC Frölunda.

Vi tackar alla som kom idag till Rosengårds Sporthall och välkomnar er tillbaka till nästa hemmamatch som är om två veckor. 3 poäng i bagaget och imorgon Måndag är det ny vecka och fokus redan då på nästa match som är redan på söndag . Motståndet där är FC Frölunda som idag vann mot Paratodos på bortaplan med 4-3. 

Försäsongen har varit lång men nu börjar det äntligen dra ihop sig.
2017-10-30 14:10
Futsalmagasinet

 FC Rosengård Futsal har varit igång sedan april-månad och efter många träningar och träningsmatcher så är det snart dags för det efterlängtade seriesystemet. Nu börjar den riktiga resan mot den högsta ligan i Sverige – SFL. 

Laget har tränat på sitt grundspel och spetsat till det med varianter som tagit sin tid att träna in. Därför började FC Rosengårds försäsong redan i april. Motståndet på söndag i premiären är Geesguud UF som är en ungdomsförening från Göteborg som tagit klivet upp i divison 1 efter att ha varit hemmahörandes i division 2 år 2016. 

Mer om just motståndet finns inte så mycket att inhämta, dock stör det inte FC Rosengård något nämnvärt. Laget har sin spelidé, sin taktik klar och oavsett motstånd så kommer man bjuda upp till riktig futsal. Med 5 målvakter och 20 utespelare tillgängliga, så förstår ni att Rosengård breddat till truppen rejält och målsättningen är tydlig. Vinna varje match och skapa goda förutsättningar för att redan inför nästa säsong möta de bästa futsallagen i Sverige. 

Tränaren Francis säger såhär inför premiären om sex dagar. 

- Äntligen är det dags. Vi har tränat stenhårt och grabbarna är mycket taggade. Vi vet inte så mycket om motståndet men vi ska göra vårt bästa för att vinna. Publiken har både sett och hört om oss hur vi presterat mot SFL – lag i träningsmatcher så de kan förvänta sig fin futsal med mycket rörelse och bra teknik. 

Vi hoppas att så många som möjligt tar sig till Rosengårds Sporthall den 5 november kl 15:00 när premiären drar igång. Välkomna att ta med kompisen, familjen och släkten för – tillsammans så är vi starkast!

Rosengård Futsal grabbar imponerade i Örebro open
2017-10-15 21:34

FC Rosengård, som till vardags hör till i division 1 Södra Götaland fick möjlihet att åka upp till Örebro för att visa upp sig för hela futsalsverige. På plats fanns reportrar, live-tvsändningar, Svenska futsals assisterande förbundskapten och mycket folk. Och för att inte nämna alla toppklubbar i Sverige, samlade på en och samma plats.

Rosengård spelade tre matcher. Motståndet var Falcao Stockholm, Örebro Futsal Club och Hammarby IF. Alla hemmahörandes i Svenska Futsal Ligan. Inför Örebro Open var Futsalmagasinet snabba med att favorisera Rosengård som en outsider i cupen och en möjlig vinnare. Detta efter Rosengårds fina resultat mot andra SFL-lag i träningsmatcher. Bland annat åkte man upp till Uddevalla där Uddevalla skulle ställa upp med bästa laget inför UEFA-futsal Cup. Den matchen förlorade Rosengård med 6-4 men imponerade stort och hade Uddevalla i gungning flertal gånger med endast sju spelare med. Torslanda som är ett stort futsallag i Göteborg och hela Sverige fick se sig besegrade av Rosengård med 7-5 och med sådana resultat blev plötsligt Rosengård ett hett samtalsämne inför Örebro Open.

Om Rosengård var ett hett samtalsämne innan Örebro Open, har vi inga ord som kan beskriva vilket gott intryck Rosengård gav ifrån sig efter helgen. Mot topplaget Falcao Stockholm visade Rosengård på hur riktig futsal ska spelas. Tempo, rörelse, bollinnehav och härliga kombinationer ledde till en 3-1 seger, som faktiskt till och med var i underkant. Faktum är att det kunde blivit betydligt större siffror.

Under lördagen skulle Rosengård ställas mot ett av Sveriges bästa lag, Örebro Futsal Club som slog Djurgården med 5-3 i sin första match. Matchen livesändes av Örebros tidning Nerikes Allehanda och seriesegrarna från SFL Norra 2016/2017 fick något att bita i. Rosengård fortsatte sitt fina futsalspel och tempo och ägde större delen av bollinnehavet. Dock skulle Örebro ta ledningen med 1-0 efter en fin frisparksvariant. Andra halvlek kan vara säsongens bästa av Rosengård som spelar helt fantastiskt och vänder matchen efter hög press i hela 2:a halvlek till 3-1!

Plötsligt började folket på läktarna i Örebro applådera Rosengårds fina spel och både publik och tränare förstod inte hur ett lag som spelar så fin futsal kan vara hemmahörande i division 1, och inte SFL.

Söndagen, sista dagen för Örebro Open Futsal skulle spelas mot det nyblivna SFL-laget Hammarby IF. Hammarby som värvat från bland annat Falcao Stockholm, var ett bra futsallag och matchen blev tuff. Med ömma kroppar och tidig match som startade redan kl 10:00, stod Rosengård för det mesta av bollinnehavet medan Hammarby försvarade sig och väntade på kontringar. Efter en tilltrasslad situation kunde Hammarby ta ledningen med 1-0 efter stolpträff som hittade ut till Hammarbyfot och bollen satt i nät. I halvtid kom Rosengård ut återigen som ett nytt lag och trots 2-0 ledning direkt in i 2a för Hammarby kunde Rosengård både reducera och kvittera till 2-2 och Hammarby var i gungning. Rosengård gick för ett segermål för att kunna titulera sig till vinnare i Örebro Open 2017 och med en sekund kvar kunde Hammarby pricka in 3-2 och vinna matchen. Grabbarna i Rosengård var såklart besvikna och att förlora med sådant stort övertag är aldrig lätt, men totalt 6 av 9 poäng mot 3 SFL-lag så kunde man åka hemåt mot Malmö med huvudet högt.

Rosengård släppte endast in 5 mål totalt under hela helgen, vilket också visade sig vara det laget som släppte in minst mål. Trots fantastiskt bollinnehav och rolig offensiv futsal som imponerade inte bara på publik, utan även assisterande förbundskapten, så var grabbarna disciplinerade och tajta i defensiven. Nu tar vi med oss allt det positiva under helgen och jobbar vidare på det som kan göras bättre för att starta igång det efterlängtade seriesystemet om ett par veckor. Då ska Rosengård vara beredda och resan mot SFL- den har precis börjat!

Vi tackar Örebro SK futsal klubb för ett mycket väl genomfört arrangemang på alla plan .

FC Rosengård vann träningsmatchen mot seriekollegan Halmstad BK
2017-10-08 22:03
Idag åkte Rosengårds grabbar till Halmstad för att spela sin femte träningsmatch för säsongen mot seriekollegan Halmstad BK. 
FC Rosengård dominerade en stor del av matchen och tog tillsist en konfortabel vinst (6-3) på bortaplan.
"Det är alltid skönt att vinna", säger tränare Francis Maciel "men ändå tyckte jag att vi presterade under vårt medel. Vårt lag dominerade de första tio minuterna då vi gjorde fyra mål. Efter det slappnade grabbarna av och blev slarviga, det får man aldrig bli även om man leder. Detta tar med oss under veckan som kommer" 

FC Rosengård åker till Örebro på fredag den 13 oktober för att spela den stora futsalturneringen Örebro Open Futsal. Rosengård kommer möta tre allsvenska lag Falcao FC, Hammarby och Örebro FC. 
Mer uppdateringar kommer under veckan.
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..