Söndagens futsalträningsmatch gav vinst i Helsingborg
2017-05-15 22:33
FC Rosengårds futsallag åkte till Helsingborg i söndags för att spela sin första träningsmatch i år mot Hasslarps BK. Matchen slutade 8-5 till Rosengårds grabbar och enligt tränare Francis blev det en mycket positiv dag. "Själva resultat var inte så viktig då träningsmatchen hölls för att se de nya killarna provspela med oss" säger Francis. "Det var även första träningen för några av våra ordinarie spelare så det var väldigt positivt att se dem in action. Nu är det bara att försätta att jobba. Vi vill passa på att tacka Hasslarps BK som gav oss en bra match" avslutar Francis.
Första träningsmatchen för FC Rosengårds futsallag.
2017-05-13 19:45

 Rosengårds grabbar åker till Helsingborg på söndag den 14 maj för att spela sin första träningsmatch i år mot Hasslarps BK som spelar i div 6. Enligt tränare Francis Maciel är den här matchen mer för att observera.
"Vi har rekryterat många nya killar till laget och behöver ta en titt på deras spel. Vi vill tacka grabbarna från Hasslarps för att de tackade ja att spela mot oss då all övrig futsalaktivitet ligger nere för säsongen " säger Francis.

Matchen spelas imorgon söndag klockan 19:00 i Olympiahallen i Helsingborg .


FC Rosengård Futsal första träning 2017
2017-04-14 13:26
Medan de andra futsallagen fortfarande latar sig har Rosengårds grabbar redan börjat sin träning. Denna vecka startade FC Rosengård sin futsalträning för kommande säsong 2017/2018 och det verkar som det kommer blir ett mycket interessant år för futsal i Rosengård. Många nya, möjliga spelare har hört av sig till laget, även killar från andra delar av Skåne och Danmark. Om det fortsätter såhär kommer det bli stor konkurrens om de 14 spelplatserna till matcherna, enligt tränare Francis Maciel. 
FC Rosengård kör sin träning två gång i veckan på Herrgården i Rosengård. 
Alla killar som gillar och är intresserade av futsal hör av er till tränare Francis och boka in en provträning med oss. Alla är jättevälkomna eftersom vårat mål är mer än att enbart bygga upp ett futsallag, vi vill också sprida futsal här i Skåne, avslutar Francis. 

FC Rosengård Futsal drar igång för säsong 2017/2018
2017-04-04 15:17

FC Rosengård fortsätter 2017 att satsa på futsal, den mest växande sporten i Sverige. Rosengårds grabbar spelade i fjol i division 1, Södra Götaland. Enligt tränare Francis Maciel gick det inte riktigt som man förväntat sig. Men om man ser det från den positiva sidan så var det många i Skåne som fick upp ögonen för just futsal, med en växande publik till varje match på hemmaplan.

 

Anledningen till att laget börjar träna så tidig är att man försöker hitta spelare som är intresserade att spela futsal. Det kommer bli en utmaning att finna duktiga spelare då man konkurrerar med fotbollen som också startar sin högsäsong nu.

”Vi som älskar futsal måste kämpa för att hitta de spelare som har potential inom futsal. Vi har några killar från förra året som kommer att försätta med oss, men vi söker hela tiden nya spelare från Malmöområde som vill prova spela hos oss”, säger

Francis. ”Det kommer bli ett mycket intressant år för futsal på FC Rosengård. Vi håller bland annat på att göra klart med en sponsor som är specialist på futsal i Europa, så är det mycket på gång just nu”

 

FC Rosengård startar sin futsalträning måndagen den 10 April på Herrgården i Rosengård.

 

Till alla killar som är intresserade att provspela med FC Rosengård Futsal, kontakta vår futsaltränare Francis Maciel på: 072- 3051601 
FC Rosengård vann med 6-3 och hoppet mot Allsvenskt kval fortsätter
2017-01-16 17:49
I lördags spelade FC Rosengård sin 6:e match i div 1 futsal Södra Götaland i Rosengård SPH. Laget som var på besök var FC Paratodos från Ulricehamn som  tidigare i höstas vann lagens första möte med 6-5 på hemmaplan.
Matchen började tufft för Rosengårds grabbar som begick väldigt många defensiva misstag. Tyvärr prestera de mindre bra i första halvlek som slutade 3-1 till gästerna. I andra halvlek kom FC Rosengård tillbaka med en helt annat attityd eftersom det bara var vinst som gällde för att försätta hoppet mot SFL-kval. Med bra rörelse och en enorm förbättring när det gäller avslut gjorde FC Rosengård en imponerade vändning och matchen som började dåligt slutade 6-3 till Rosengård. 

Nästa helg åker Rosengårds grabbar till Halmstad för att möta Halmstad FK. För att lyckas med chansen till slutkvalet måste Rosengård vinna de två resterande matcherna.

Rosengård mål gjorde av Jhonjairo (3) , Ismael (2) och Hussein (1).
Förlust mot Fågelförs IF
2016-12-19 21:34
FC Rosengård Futsal div 1 spelade i lördags en viktig match. Laget de mötte var ett stark defensivt Fågelfors. Tyvärr presterade inte Rosengårds grabbar samma futsal som i de två senaste matcherna och förlorade mot Fågelfors IF med 5-2. Med den förlusten minskade även chansen att gå upp till allsvenskan 2017. Nu måste laget vinna de resterande tre matcherna de har kvar. 
Enligt tränare Francis Maciel så tappade laget kollektivt helt focus under matchen samt att individuella misstag gjordes, vilket i slutänden kostade en förlust. "Vi ska använda tiden under juluppehållet med att prata med spelarna och rätta till det som behövs och försöka komma igen. Killarna har en stor potential och det är bara att jobba vidare. Dessutom vill vi tacka våra Brasilianska spelare Lasaro Araujo som gjorde sin sista match i lördags och önskar honom lycka till i Brasilien" avslutar Francis Maciel. Rosengård spela igen den 14 januari på hemplan mot FC Paratodos och då är det bara vinst som gäller
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..