Förutsättningar inför sista seriematchen på söndag!
2018-01-19 13:46
FC Rosengård spelar sin sista match på söndag  i division 1 och det är inte vilken match som helst. Halmstad BK kommer på besök och den matchen avgör vilket lag som får möjlighet att kvala till SFL. FC Rosengård ligger tvåa med 3poäng efter Halmstad BK efter förlusten borta mot Paratodos. Just Paratodos var Halmstads förra motståndare och där lyckades Halmstad på hemmaplan gå segrande ur striden. Det i en match som stod och vägde med ett par minuter kvar att spela. Halmstad utnyttjade Paratodos jokerspel och kunde gå ifrån 3-2 till 5-2 i slutminutrarna. I och med Halmstads seger så har Rosengård en svår uppgift framför sig. Det räcker inte bara med att vinna, utan även med en hel mål i tanke. Förutsättningarna för att lyckas knipa kvalplatsen är följande: Rosengård måste vinna matchen och det måste göras med minst 8 måls marginal. I förra mötet med Halmstad borta, förlorade grabbarna med 5-3 i en match som beskrevs väldigt effektiv från Halmstad och motsatsen för Rosengård, ineffektiv. Just dessa delar ska Rosengård sträva efter att vända på till söndag och vara noggranna framför mål. Laget vet att det blir svårt, men är medvetna om att det absolut inte är omöjligt. Med rätt inställning,fokus och hjärta så kan laget tillsammans med publik lyfta och vända detta till en seger. Så vi hoppas att det kommer folk som stöttar,det är gratis inträde och det utlovas dramatik på högsta nivå. Välkomna!
Kl 15.00 !! 

Tung förlust för Rosengård
2018-01-08 15:37

Efter jul och nyårsuppehåll var det åter dags för division 1 södra götaland att dra igång. Motståndet var FC Paratodos från Ulricehamn. I hemmamötet med Paratodos stod matchen och vägde i första halvlek men där Rosengårds visade på effektivitet framför mål i andra och siffrorna kunde rinna ifrån till 9-4 seger.

Inför matchen hade Rosengård ett bra läge att skaffa sig inför sista omgången hemma mot Halmstad BK, samtidigt som Paratodos var obesegrade på hemmaplan visste laget att det skulle bli en tuff tillställning. Som i så många matcher tidigare var Rosengård spelförande och försökte skapa rörelse. Just intensiteten i början på matchen saknades, kanske för att laget kom 20-25 minuter till hallen och matchstart efter en lång resa från Malmö. Några halvchanser skapades och det kändes som att Rosengård kom in i det mer och mer ju mer matchen led. Men just idag var det FC Paratodos tur att visa på effektivitet där efter en miss i försvaret kunde leda till 1-0 för hemmalaget. Några minuter därefter kom även 2-0 efter att FC Paratodos, som så många gånger tidigare använt sin målvakt som en jokerspelare.

I halvtid pratades det mycket om att sätta högre press och vara snabba med att jobba tillbaka då Paratodos var välorganiserade i sitt försvarsspel och inväntade misstag för att kunna kontra på Rosengård.

Andra halvlek har Rosengård mängder med målchanser och laget sätter hög press, men FC Paratodos plan var tydlig. Tålamod och kontra – vilket blev fallet till 3-0 också. En storspelande målvakt i Rosengård räddade laget flertal gånger vid deras omställningar samtidigt som man inte kunde utnyttja många klara målchanser blev fällande för dagen. I slutet kom även 4-0 och förlusten var ett faktum.

Halmstad vann sin match mot Frölunda och ligger nu på delad förstaplats med Rosengård, dock med en match mindre spelad. Det som gäller för Rosengård nu är att invänta matchen nästa helg mellan Halmstad och FC Paratodos för att se vad som krävs i sista matchen mot just Halmstad för att nå kvalplatsen till SFL.

Efter att Fågelfors dragit sig ur och skulle varit Rosengårds nästa motståndare – väntar nu ett litet uppehåll innan Halmstad kommer på besök i den helt avgörande matchen.

Rosengård vann och går upp i delad serieledning
2017-12-17 21:03

Rosengård fick möjligheten att gå upp i delad serieledning med Halmstad BK efter att Halmstad förlorade på hemmaplan mot Geesguud UF med 6-7. Därför blev matchen mot Frölunda en otroligt viktig match i fighten om SFL-kvalplatsen.

Motståndet på andra sidan var FC Frölunda från Göteborg och lagen möttes i Göteborg för några veckor sedan. Den matchen slutade 5-5 i vad som skulle komma att kallas, ”kaosmatchen”. Futsal var fokus i dagens match där Rosengård skulle visa att sporten futsal spelas på ett sportligt och rättvist sätt.

Matchen spelade i Rosengårds Sporthall och taktiken för dagen från tränaren Francis var att sätta hög press och det var precis det Rosengård också gjorde, matchen igenom. Med en bra start och fin rörelse kunde grabbarna få igång futsalspelet och första halvan av första halvlek såg lovande ut. Allt som fattades var ett ledningsmål som gängde i luften vid flertal tillfällen. Istället kunde Frölunda ta ledningen genom ett långt utkast som letade sig fram till en Frölunda-spelare som inte gjort något misstag.

Kort därefter kunde Ismail Guven smälla dit kvitteringen efter ett fint anfall med fina kombinationer på få tillslag. Samme Ismail skulle fixa ledningen för Rosengård när han bombade in 2-1 förbi en chanslös bortakeeper. Efter ledningsmålet sjönk tempot och därför blev det också sämre kvalité både hos grabbarna och matchen i sig. Många frisparkar delades ut, lite diskussioner med motståndet och fokus lade på det istället för att fortsätta trumma på. 2-1 stod sig halvtiden ut.

I paus var tränaren tydlig med att inte fokusera på motståndet och deras sätt att spela futsal på med närkamper och provokationer, utan återgå till den egna grunden med rörelse, intensitet och fart.

Andra halvlek började som första, med bollinnehav för Rosengård och högpress men ändå kunde Frölunda kvittera till 2-2 efter bara 2 minuters spel. Lázaro Araujo ville annat och gjorde ett par minuter senare 3-2 och debuterande Hakim kunde sno åt sig bollen på mittplan och trots rejäl tröjdragning kunde han peta bollen förbi målvakten och göra 4-2. Frölunda gick upp med sin målvakt för att spela jokerspel och fick utdelning när 4-3 gjordes och samtidigt drog båda lagen på sig frisparkar som ledde till att båda hade 5 frisparkar var, där sjätte skulle resultera i 10-meters straff. Den möjligheten fick Rosengård men lyckades inte förvalta den och en försvarsmiss kort därefter och två stolpträffar och två frilägen senare från Rosengård så kunde Frölunda istället kvittera till 4-4 med en och en halv minut kvar av matchen.

Rosengård bjöd in Frölunda flera gånger och gav bortalagen ett lyft och en möjlighet att få med sig en pinne hem till Göteborg igen, men Alexandre de Santana gjorde 5-4 med 25 sekunder kvar att spela när han chippar bollen högt och stort jubel hos spelare och publik. Frölunda chansar och Leutrim Mejzinolli kan bryta på mitten tillsammans med Alexandre de Santana och rulla in bollen i öppen kasse. Matchen slutar 6-4 och grabbarna går till julledigheten med att vara i delad serieledning med 3 matcher kvar att spela.

Francis efter matchen har en skön kommentar:

-        Det  är detta som är så fantastiskt med futsal. Oavsett hur stort övertag du har och vilka chanser som skapas, så kan allt hända. Vi jobbar på bra trots massa missade lägen och vinner matchen. Det är det viktigaste.

Division 1 södra Götaland tar nu ett litet uppehåll över jul och nyår och nästa match för Rosengård är den 7:e Januari borta mot FC Paratodos. Det återstår tre matcher nu och Rosengård är med i toppen på allvar nu!

 

Målskyttar:

Ismail Guven x2

Lázaro Araujo

Alexandre de Santana

Hakim Ghezzi

Leutrim Mejzin
Rosengård tillbaka på vinnarspåret!
2017-12-10 23:15
Efter den tunga förlusten borta mot Halmstad BK i vad som fick kallas en tidig seriefinal, skulle Rosengård upp till Göteborg för att spela mot Geesguud UF. Just Geesguud UF var det laget grabbarna fick möta i premiäromgången och det innebär nu att serien har vänt och det återstår 4 matcher av divison 1 serien.

Geesgud är ett energifullt och individuellt skickligt lag med snabba och tekniska spelare som gillar att utmana. Därför lade Rosengård upp en taktik med att ligga rätt och kontra på motståndarna. Rosengård fick in både 1-0 och 2-0 efter några minuters spel genom Noor trots att det var ganska passivt i början av Rosengård. Den passiviteten utnyttjade Geesguud UF bra och kunde reducera och kvittera och faktiskt även ta ledningen med 2-3 innan samma Noor kunde smälla dit kvitteringsmålet innan paus som skrevs till 3-3.

Denna passivitet och dålig energi fick tränaren Francis att tända till och krävde större engagemang i andra halvlek och intensitet. Just därför valde tränaren att gå upp i hög press och ta jobbet för varandra i alla lägen.

Andra halvlek kom Rosengård ut som ett helt nytt lag och satte hög press över hela banan i hela den andra halvleken. Det tog inte många sekunder innan Rosengård kunde göra 4-3 och kort därefter både 5-3 och 6-3. När väl jobbet gjordes och minskandet på bolltouch till max 2-3 tillslag och rörelse, fick Rosengård också utdelning samtidigt som Geesguud tröttnade och hade svårt att hänga med i tempot. Rosengård trummade på och kunde göra ytterligare mål och slutsiffrorna skrevs till 12-5. Trots tvåsiffrig vinst så kunde och borde Rosengård gjort en hel del mål till. Samtidigt kunde Geesguud gjort ett par i första halvlek när Rosengård var alldeles för passiva och bolltittande.

Rosengård är nu uppe på 13 poänga och är 3 poäng efter serieledande Halmstad BK som har 16 poäng. En match återstår innan jul och nyårspausen och den är äntligen på hemmaplan igen efter tre raka bortamatcher. Då ställs grabbarna mot Frölunda och den matchen ser Rosengård fram emot. I första mötet i Göteborg slutade matchen 5-5 efter en kaotisk match där supportrar förstörde allt som har med den fina sporten att göra. Laget laddar om nu och tränar på innan mötet med Frölunda äger rum nästa söndag, i Rosengårds Sporthall!

Halmstad BK drog längsta strået
2017-12-04 09:23

Två lag på båda 10 poäng där endast ett mål skillnad skulle ställas mot varandra i en tidig seriefinal. Motståndet för Rosengård var Halmstad på bortaplan. Rosengård hade med en bred trupp och det var upplagt för en futsalfest i Högskolehallen.

Halmstad och Rosengård möttes i en träningsmatch där Rosengård vann komfortabelt. Till dagens match hade Halmstad en helt annan trupp, inställning och individuell skicklighet. Fokus skulle läggas på intensitet och rörelse,  som alltid tidigare. FC Rosengård gjorde också 1-0 genom Erkin Hamidovic och laget tog tag i taktpinnen direkt. Halmstad skulle kort därefter kvittera innan samme Erkin på en hörnvariant kunde göra sitt andra för dagen och 2-1 ledning för grabbarna. Tyvärr släppte inte spelet loss för grabbarna som drog ner tempot, hade för mycket tillslag på bollen och lät Halmstad få en möjlighet att komma in i matchen. Halmstad som spelade efter sina förutsättningar med långa utkast och kontringar, gjordet det bra och svårt och kunde kvittera till 2-2 genom en frispark direkt i mål. 2-2 stod sig halvtiden ut och lagen kunde ta en paus med lika många mål framåt som bakåt.

I halvtid pratades det om att få upp intensiteten, den kom aldrig riktigt upp i nivå som tidigare och snabbare rörelse och bättre defensiv. I andra halvlek började Rosengård rulla boll och i mitten av andra halvlek kom också 3-2 för Rosengård. Där och då började Rosengård gå för ytterligare mål för att få lite andrum och tyvärr kunde Halmstad istället kvittera efter en mycket märklig situation där koncentrationen inte var på topp i laget idag. Kort därefter kunde Halmstad göra 4-3 och Rosengård gick såklart framåt för ett kvitteringsmål och ha tid över för att avgöra, men laget som istället avgjorde var Halmstad BK som kunde sätta dit 5-3 med 2 minuter kvar att spela. Rosengård kunde aldrig resa sig och den första förlusten var ett faktum.

Laget spelade under sin förmåga och i en sån här viktig match måste varje spelare ha bättre inställning och högre fokus. Halmstad gör det svårt för grabbarna och spelar enkelt och rakt med mycket kämpaglöd. Och har man inställningen så vinner man också matcherna. Idag slog inställningen klass och nu hoppas vi att detta var en väckaklocka för grabbarna att man inte kan lägga ut skorna i förväg, utan oavsett motstånd ska 2x20 minuter spelas från början till slut. Nu vänder serien och vi blickar mot nästa match och plockar poäng och längtar efter att möta Halmstad BK i returen i Malmö längre fram.

Rosengård gör sig redo för bortamatch i Halmstad
2017-12-01 18:04

Rosengård har börjat serien på bästa möjliga sätt. Med tre vinster och en oavgjord så ligger laget på en delad första plats. Laget de delar förstaplatsen med är Halmstad, motståndet som väntar på söndag borta.

Rosengårds grabbar mötte som bekant Halmstad på försäsongen och vann med 6-3. Båda lagen spelade sedan Örebro Open Futsal där Halmstad spelade tre matcher och förlorade lika många, medan Rosengård vann två och förlorade en. I serien har Halmstad snäppat upp nivån flera steg och tagit 3 segrar och ledde före Rosengård innan den oavgjorda matchen mot FC Paratodos var ett faktum. Lagen har dragit ifrån i sin division 1 serie- och mycket talar för att just Halmstad och Rosengård kommer slåss om SFL-kvalplatsen.

Halmstad Futsal gick ihop med Halmstad BK och har fått en större organisation och framförallt professionell nivå på det hela efter sammanslagningen med den allsvenska klubben. Därför väntar en väldigt spännande och nervkittlande match på söndag. Tränaren Francis säger såhär inför matchen på söndag: "Vi har tränat på bra i veckan och haft många spelare tillgängliga. Konkurrensen är stenhård nu och vi har fått upp futsalfarten på allvar efter att ha börjat serien lite avvaktande. Senast mot Fågelfors spelade vi ut hela vårt register och vann stort. Halmstad är ett spännande lag med individuellt skickliga spelare som gillar att utmana en-mot-en. Jag litar på mitt lag och mina spelare till 100% och att vi ska göra allt vi kan för att åka hem från Halmstad med samtliga 3 poäng och gå upp i serieledning. En ledning jag förväntar mig vi sen inte tappar mer".


Matchen spelas på söndag i Halmstad och Högskolehallen. Matchtiden är kl 13:30 och rykten säger att det kommer finnas mycket folk på plats för att se lagen göra upp om serieledning i den tidiga seriefinalen. Matchtruppen kommer ut på matchdagen och det enda tränaren Francis kan säga om laget är att samtliga är tillgängliga och redo för utmaningen med en 100% rätt inställning.

Vi önskar FC Rosengård Futsal lycka till och vi är säkra på att laget kommer göra allt för att plocka med trepoängaren till Malmö.

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..